Werking gasveren - Hoe werkt een gasveer

Informatie over gasveren

Werking gasveer - Hoe werkt een gasveer

Hoe werken gasveren en hoe moet je gasveren monteren? Voor welke toepassingen zijn er gasveren en waar gebruik je een gasveer voor? Op deze vragen proberen wij u hier zo goed mogelijk over te informeren. Zijn er vragen dan zijn wij natuurlijk voor u te bereiken via telefoon en/of e-mail.

Wat is een gasveer

Gasveren voor deur

Een gasveer bestaat uit een cilinder met een zuigerstang, waarbij gas in de cilinder wordt samengedrukt en zo voor een verende werking zorgt. Een ventiel in de zuiger zorgt ervoor dat de beweging gedempt wordt. Er zijn in principe twee soorten gasveren:

  • Gasdrukveer: De gasdrukveer wordt het meest gebruikt. Deze is normaal gesproken uitgeschoven en er is een kracht voor nodig om de gasdrukveer in te duwen.
  • Gastrekveer: Bij een gastrekveer is er kracht voor nodig om deze uit te schuiven.
Sommige gasveren zijn blokkeerbaar. De zuigerstang is dan hol, en met een stangetje door de holle zuigerstang kan een ventiel in de zuiger geopend worden. Een voorbeeld van een blokkeerbare gasveer is bij een bureaustoel. Een niet blokkeerbare gasveer is bijvoorbeeld bij de achterklep van auto's.

Gasveer monteren - Hoe monteer je een gasveer

Gasveer monteren aansluitingen

Een gasveer vervangen en een nieuwe veer monteren kan u eigenlijk eenvoudig zelf nog wel doen. Er zijn wel een aantal zaken waar u zeker rekening mee dient te houden. Hieronder geven wij u graag een aantal tips voor het monteren van gasveren.

Een gasveer kan voor veel verschillende zaken gebruikt worden en maatwerk is veelal gewenst. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en om ervoor te zorgen dat u de juiste gasveer kan bestellen staan wij u graag ter woord.

Lees meer over "hoe monteer je een gasveer".

Gasveer berekenen - gasveer op maat

Gasveer op maat berekenen

Hoe bereken je een gasveer op maat? Hoeveel Newton kracht heb ik nodig? Het vinden van de juiste gasveer kan soms lastig zijn en dient in vele gevallen per situatie berekend te worden. Om dus de juiste gasveer voor uw toepassing te kunnen selecteren, zal er een berekening moeten worden uitgevoerd. Hiervoor zijn wij u graag van dienst. Wij hebben hiervoor een aantal gegevens nodig en hebben hiervoor een speciale configurator die wij gebruiken. Maatwerk bij gasveren is een specialisme van Winco.

Lees meer over "gasveer berekenen".

Voor welke toepassingen zijn er gasveren

Gasveer toepassingen

Gasveren hebben veel verschillende toepassingen en gebruiken. Veelal worden gasveren gebruikt in de meubelindustrie, interieurbouw, machinebouw, maritieme sector, botenbouw, voedingsmiddelenindustrie, automobielindustrie en medische sector. De toepassingen zijn eindeloos. In het dagelijks leven vindt je gasveren in een achterklep van de auto, kliko-ombouw, bureaustoel, laadkleppen etc...

Bij veel gebruiken dienen gasveren op maat berekend te worden. Hiervoor zijn wij u graag van dienst. Maatwerk bij gasveren is een specialisme van Winco.

Lees meer over "toepassingen voor gasveren".

Wat betekent de code op een gasveer

Code op gasveer

Om een gasveer te kunnen aanbieden dienen wij een aantal specificaties te weten. De specificaties staan veelal als op de gasveer vermeld in een code. Heeft u een vervangende gasveer nodig en zit er ene sticker op de gasveer dan kunt u deze eenvoudig aan ons toesturen. Heeft de gasveer geen code dan hebben wij voor u een eenvoudig bestelformulier online staan.

Maar wat betekeken de gegevens op mijn gasveer eigenlijk?

Lees meer over "code op gasveren".

Hoe kunt u ons bereiken

Ons hoofdkantoor bevindt zich in Oldenzaal, Overijssel. Wij leveren onze producten wereldwijd.

Heeft u vragen over gasveren, heeft u een nieuwe veer nodig of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan met ons contact op. Wij zijn te bereiken : Maandag t/m vrijdag van 08:30 - 17:00 (GMT)

Contact gegevens :

Winco Easylift B.V.

Winco Eeasylift