Hoe moet ik een gasveer monteren? -

Hoe monteer je een gasveer

Montage gasveer

Een gasveer vervangen en een nieuwe monteren dan kan u dit eenvoudig zelf doen. Er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Hieronder geven wij u graag een aantal tips voor het monteren van gasveren.

Gasveer monteren aansluitingen

Gasveer monteren dakkoffer

Gasveer monteren luik

Dient u een gasveer te vervangen en een nieuwe te monteren dan kan u dit redelijk eenvoudig zelf doen. Laten we voorop stellen dat, het in verband met uw eigen veiligheid, af te raden is om zelf gasveren aan te passen door middel van boren, zagen ofwel lassen. Gasveren staan door de aanwezige stikstof onder veel druk. Dit is dan ook de reden dat de veren in geen enkel geval geopend of verhit mogen worden. Ondanks dat onze gasveren stevig zijn is het wel belangrijk dat u voorzichtig doet met de zuigerstang van de veer. Als deze beschadigd raakt, kan het gas uit de veer lopen, waardoor de werking niet meer goed zal zijn. Waar mogelijk kunt u het beste de gasveer monteren met de zuigerstang naar beneden gericht. Vervolgens kunt u de aanwezige borgveer losmaken en kan deze u na montage weer aangebracht worden. Verwijder vervolgens de veiligheidsclip. Deze zult u na montage ook weer opnieuw moeten aanbrengen. Het vervangen van een gasveer is dus in principe eenvoudig maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Hieronder geven wij u graag een aantal tips voor het monteren van gasveren.

Tips voor het monteren / vervangen van een gasveer

  • Gasveren zijn in principe onderhoudsvrij. De cilinderbuis en zuigerstang mogen bij montage niet beschadigd raken of verbogen worden. Voornamelijk dient de zuigerstang niet beschadigd te worden. Als u deze namelijk beschadigt kan de afdichting kapot gaan en loopt het gas uit de gasveer. De gasveer doet het dan niet meer.
  • Een compleet nieuwe gasveer kan soms wat stroef aanvoelen. Dit kan komen omdat de afdichting een beetje vastgeplakt zit aan de stang. Na montage en herhaaldelijk gebruik zal de gasveer steeds soepeler worden.
  • Monteer de gasveer, indien mogelijk, zo dat de stang het grootste gedeelte van de tijd naar beneden wijst. Hier Zo blijft de afdichting gesmeerd en gaat de gasveer langer mee.
  • Vervang altijd beide gasveren tegelijk, aangezien ze gelijkmatig slijten en dezelfde levensduur hebben.
  • Onze gasveren zijn met diverse aansluitingen leverbaar. Daarmee kan de gasveer altijd optimaal worden ingebouwd. De gasveren worden tenzij anders vermeld met beide zijde schroefdraad geleverd zodat het achteraf altijd mogelijk is om de aansluitingen te wisselen. De juiste aansluitingen zijn erg belangrijk voor een goede installatie en een langere levensduur van de verschillende gasveren. En schroef de aansluitdelen goed vast.
  • Temperatuur en temperatuurswisselingen kunnen de werking en levensduur van gasveren beпnvloeden. Ook de viscositeit van de olie verandert bij een wisselende temperatuur waardoor de werking en prestatie van een gasveer kan wijzigen. Temperatuur en schommelingen hierin hebben invloed op de duw- en trekkracht van een gasveer.
  • Zorg ervoor dat de gasveer alleen in lengterichting wordt belast. De gasveer mag niet in dwarsrichting belast worden. Als u aan ййn kant van de gasveer een kogelscharnier toepast, voorkomt u dit al voor een groot gedeelte. Doet u dit niet, zorg dan extra goed dat de gasveer goed uitgelijnd is.
-----------------------

Bestellen of bijbestellen van uw Winco Gasveer

Een gasveer kan voor veel verschillende zaken gebruikt worden en maatwerk is veelal gewenst. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en om ervoor te zorgen dat u de juiste gasveer kan bestellen hebben wij voor u een bestelformulier gemaakt. Op dit formulier kunt u gemakkelijk aangeven aan welke specificaties de gasveer zou moeten voldoen en welke aansluitingen hierbij wenst.

Het formulier kan u eenvoudig hier downloaden. Het formulier werkt het beste met Adobe PDF. Werkt het formulier niet goed bij u dan graag ons hierover informeren.

Als u deze op uw eigen computer opslaat kunt u deze voor elke aanvraag blijven gebruiken. Het invullen gaat eenvoudig als PDF bestand. Na invullen kunt u het formulier per e-mail naar ons toesturen.

Neem contact met ons op