Hoe bereken ik de druk voor een gasveer - gasveer druk -

Uw gasveer berekenen

Inbouwspecificaties voor uw gasveer

Hoe bereken je een gasveer op maat? Hoeveel Newton kracht heb ik nodig? Het vinden van de juiste gasveer kan soms lastig zijn en dient in vele gevallen per situatie berekend te worden. Om dus de juiste gasveer voor uw toepassing te kunnen selecteren, zal er een berekening moeten worden uitgevoerd. Hiervoor zijn wij u graag van dienst. Wij hebben hiervoor een aantal gegevens nodig en hebben hiervoor een speciale configurator die wij gebruiken. Maatwerk bij gasveren is een specialisme van Winco.

Gewenste gegevens:

F1 = ((m x RH) / (2 x N x x2) + 5) x 9,81 = gasveerdruk uitgedrukt in Newton - F1 = gasveerdruk / kracht

  • Gewicht van de klep in [N]
  • Zwaartepunt van de klep
  • Bevestigingspunt aan de klep
  • Bevestgingspunt aan het frame
  • Horizontale afstand zwaartepunt to scharnierpunt
  • Afstand van gasveer vector to scharnierpunt
  • Aantal gasveren
  • 1kg is omgerekend ongeveer 9,81 Newton

Een gasveer vervangen en een nieuwe monteren dan kan u dit eenvoudig zelf doen. Er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Voor meer informatie en tips over het monteren van gasveren kijkt u op deze pagina "hoe monteer je een gasveer".

Bestellen of bijbestellen van uw Winco Gasveer

Een gasveer kan voor veel verschillende zaken gebruikt worden en maatwerk is veelal gewenst. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en om ervoor te zorgen dat u de juiste gasveer kan bestellen hebben wij voor u een bestelformulier gemaakt. Op dit formulier kunt u gemakkelijk aangeven aan welke specificaties de gasveer zou moeten voldoen en welke aansluitingen hierbij wenst.

Het formulier kan u eenvoudig hier downloaden. Het formulier werkt het beste met Adobe PDF. Werkt het formulier niet goed bij u dan graag ons hierover informeren.

Als u deze op uw eigen computer opslaat kunt u deze voor elke aanvraag blijven gebruiken. Het invullen gaat eenvoudig als PDF bestand. Na invullen kunt u het formulier per e-mail naar ons toesturen.